ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Δήλωση του Στ. Τάσσου για το Παλαιστινιακό


Στη συνάντηση της Επιτροπής Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας, στην οποία παρέστη ο Πρέσβης της Παλαιστίνης Marwan Toubassi, ο βουλευτής του ΚΚΕ και Πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελληνοπαλαιστινιακής Φιλίας Σταύρος Τάσσος έκανε την παραπάνω παρέμβαση:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει αποφασιστικά την ισραηλινή κατοχή και την επέκταση των εποικισμών στη Δ. Όχθη, που συνοδεύεται από ένταση της καταστολής, δολοφονίες, μαζικές φυλακίσεις του Ισραήλ ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, με την ανοχή των ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.
Το τελευταίο διάστημα οι ισραηλινές αρχές ανήγγειλαν την κατασκευή 5.909 κατοικιών στους ισραηλινούς εποικισμούς.
Να σημειωθεί ότι στις 6/2/2017 εγκρίθηκε (με 60 ψήφους υπέρ και 52 κατά) στην ισραηλινή Κνεσέτ (Βουλή) ο νόμος της "διευθέτησης - Regularization Law".
Βασικός στόχος του νόμου είναι:
"Η διευθέτηση της εγκατάστασης των Ισραηλινών στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια", δηλαδή πάνω σε εδάφη της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.
Συνολικά τα στοιχεία είναι δραματικά.
Κατά τη διάρκεια του 2016 οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν 134 Παλαιστίνιους εκ των οποίων 34 παιδιά.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές είναι 6.500, εκ των οποίων 300 ανήλικοι -οι 11 κάτω των 16 ετών- και πολλές γυναίκες. Υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι, φυλακισμένοι, πάνω από 25 χρόνια. Στις φυλακές παραμένουν 4 Παλαιστίνιοι βουλευτές.
Η ελληνική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο διατηρεί, αλλά προκλητικά αναβαθμίζει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές της σχέσεις με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ.
Τα ψέματα έχουν τελειώσει, οι ευθύνες είναι μεγάλες. ΟΧΙ άλλα λόγια. Η λογική των "ίσων αποστάσεων" είναι επικίνδυνη.
Από τη συνεδρίαση της Βουλής, το Δεκέμβρη του 2015, που τονίστηκε η αναγκαιότητα αναγνώρισης του κράτους της Παλαιστίνης πέρασαν 15 μήνες και το λαϊκό αίτημα είναι να αναγνωρίσει άμεσα η ελληνική κυβέρνηση το παλαιστινιακό κράτος .
Το ΚΚΕ καταδικάζει την ισραηλινή κατοχή και τα εγκλήματα κατά του παλαιστινιακού λαού, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο βασανισμένο, αλλά περήφανο αυτό λαό και απαιτεί τα άμεσο σταμάτημα των εποικισμών και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Απαιτεί τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, δίπλα στο Ισραήλ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου