ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσουν τμήματα των ΕΠΑΛ





Αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποίησαν σήμερα, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς σε όλη τη χώρα, ενάντια στην απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κλείσουν τα «ολιγομελή» τμήματα, τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ κάτι που σημαίνει ότι οι μαθητές πρέπει να μετακινούνται σε άλλα σχολεία ακόμα και σε άλλη πόλη, προκειμένου να παρακολουθήσουν τις ειδικότητες που έχουν ξεκινήσει!
Στην Αττική, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας. «Παλεύουμε για ανοιχτά σχολεία» ήταν από τα συνθήματα στα οποία ένωσαν την φωνή τους μαθητές από διάφορα ΕΠΑΛ, όπως εκείνα τηςΗλιούποληςΚαισαριανήςΑγ. ΔημητρίουΓκράβαςΖωγράφου που θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε άλλους δήμους, από τα ΕΠΑΛ Γαλατά και Αίγινας όπου η κατάργηση τμημάτων δεν αφήνει πρακτικά άλλη επιλογή από την αλλαγή ειδικότητας αφού το κοντινότερο σχολείο στο πρώτο είναι στα 80 χιλιόμετρα και το δεύτερο βρίσκεται σε νησί.
Οι μαθητές απαίτησαν «Παιδεία για όλους, κανένα τμήμα κλειστό», να πάρει το υπουργείο Παιδείας πίσω την απόφαση για μαζικό κλείσιμο ολιγομελών τμημάτων σε τομείς και ειδικότητες της Β' και της τελευταίας τάξης μιας σειράς Επαγγελματικών Λυκείων, 60 στην Αττική και πολλά ακόμα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Δήλωσαν αποφασισμένοι να παλέψουν ώστε να μην καταργηθεί η ειδικότητα που ακολούθησαν τονίζοντας ότι η απόφαση του Υπουργείο έχει πολλαπλές επιπτώσεις καθώς θα αναγκαστούν είτε να την εγκαταλείψουν είτε να μετακινηθούν σε άλλο σχολείο με κόστος σε χρήμα και σε πολύτιμο για μαθητές της τελευταίας τάξης, ειδικά, χρόνο. «Η αλλαγή σχολείου στην τελευταία τάξη μοιάζει με τιμωρία», έλεγαν χαρακτηριστικά.
Στην κινητοποίηση, πέρα από μαθητές, συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου, ηΠρωτοβουλία Αναπληρωτών και Ωρομισθίων, γονείς μαθητών και τη στήριξή της εξέφρασε η Δημοτική Αρχή Καισαριανής όπου επίσης κλείνει τμήμα στο ΕΠΑΛ. Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της κινητοποίησης, το κλείσιμο τμημάτων έρχεται σαν συνέχεια των υπόλοιπων μέτρων που περικόπτουν το μορφωτικό δικαίωμα, στις πιέσεις για συμπτύξεις τμημάτων, στις αλλαγές και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Την απόφαση του υπουργείου που στρέφεται ενάντια στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών αλλά ταυτόχρονα και ενάντια στους εκπαιδευτικούς κατήγγειλαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.
Τη συμπαράσταση στον αγώνα μαθητών και εκπαιδευτικών εξέφρασε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Δελής, που αναφέρθηκε στο κλείσιμο εκατοντάδων τμημάτων, σημειώνοντας πως κάθε μέρα αποκαλύπτεται αυτή η πολιτική και η μόνη απάντηση είναι η αγωνιστική απάντηση, με όλο το λαό, ώστε το αγαθό της Παιδείας να γίνει πραγματικά δημόσιο και δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου