ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τρίτη, 23 Αυγούστου 2016

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαμαρτυρία την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο υπουργείο Παιδείας


Στην παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι καλεί το η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών για την «άμεση απόσυρση της απαράδεκτης τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας για τα «Θέματα Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης», πλην της παραγράφου που αφορά στην αναγνώριση όλου του προσωπικού στις μονάδες της Ειδικής Εκπαίδευσης να συμμετέχουν ισότιμα στο σύλλογό τους».
Σε ανακοίνωση καταγγέλλει πως με την τροπολογία «το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί -για άλλη μια φορά- να επιφέρει αλλαγές στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Σε συνέχεια του προηγούμενου νομοθετικού έργου για τα Τμήματα Ένταξης που μετέτρεψε το ρόλο του ειδικού παιδαγωγού σε αυτό του "γυρολόγου", αλλά και την εγκύκλιο για την κατάργηση του ενός από τα δύο Τμήματα Ένταξης σε συγχωνευμένα σχολεία, αλλαγές που αποτύπωναν, με κραυγαλέο τρόπο, τις "δημοσιονομικές αντοχές" με βάση τα ψηφισμένα στο 3ο μνημόνιο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έρχεται να δώσει ένα νέο χτύπημα στον πολύπαθο χώρο της Ειδικής Αγωγής».
Προσθέτει πως «σε συνέχεια της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων, νομοθετεί, όχι με βάση τις ανάγκες των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά με "όρους μνημονίων" και με γνώμονα τις αντοχές της οικονομίας που υπηρετεί τα επιχειρηματικά κέρδη».
Ζητά «να σταματήσει η περιπλάνηση και η ομηρία των χιλιάδων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, που εργάζονται εδώ και 15 χρόνια σαν αναπληρωτές» και να γίνουν «μαζικές προσλήψεις μόνιμου ειδικευμένου προσωπικού στην Ειδική Αγωγή (εκπαιδευτικού, ειδικού εκπαιδευτικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού) για τη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες. Άμεση στήριξη των δομών Ειδικής Αγωγής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου