ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση για την ελεύθερη πρόσβαση στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο του Δήμου Ζωγράφου

Το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στην τοπική επικαιρότητα, η απαγόρευση πρόσβασης στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο από την πλευρά της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Από την πρώτη στιγμή η Λαϊκή Συσπείρωση Ζωγράφου, δηλαδή το ΚΚΕ στο δήμο, πήρε σαφή θέση και απαίτησε να δοθεί τέλος στο χρόνιο πρόβλημα πρόσβασης των δημοτών στους ελεύθερους χώρους του δήμου, με ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου. Τις προηγούμενες μέρες το Δημοτικό Συμβούλιο, υιοθέτησε την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης με ευρεία πλειοψηφία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ενόχλησε τον εφημέριο του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος απάντησε με ανάρτηση του στο facebook. Στην εν λόγω απάντηση χρησιμοποιεί ανακρίβειες και λαθροχειρίες για τις θέσεις του ΚΚΕ, ενώ δεν διστάζει να παρομοιάσει την πρόταση του ΚΚΕ για αγωνιστική λύση στο πρόβλημα με την εγκληματική δραστηριότητα της ναζιστικής Χ.Α. Γνωρίζει καλά ότι η απαγόρευση πρόσβασης στο θέατρο εναντιώνεται στα συμφέροντα του λαού της περιοχής μας και γι αυτό ταυτίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις με τις εγκληματικές πράξεις της Χ.Α., για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Αξιοποιεί την αντιδραστική θεωρία των δυο άκρων για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι η θέση του ΚΚΕ για τους ελεύθερους χώρους, τους χώρους πολιτισμού και την πρόσβαση σε αυτούς είναι διαχρονική και κρυστάλλινη. Αντίστοιχα και η θέση μας για την Βίλα Ζωγράφου είναι γνωστή μαζί με τους πολύχρονους αγώνες για να αποδοθεί στο λαό της περιοχής.
Ζητούμενο είναι άμεσα να αρθεί η απαγόρευση εισόδου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο από την πύλη του Αγίου Γεωργίου. Τα όσα επικαλείται ο εφημέριος περί δικαστικών αποφάσεων και υλοποίησης τους, είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις…»
Καλούμε την Διοίκηση του Δήμου να υλοποιήσει άμεσα τις επόμενες μέρες την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς άλλες καθυστερήσεις.


ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου