ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΠΑΜΕ ΕΚΠΕΔΕΥΤΙΚΩΝ Ζ' ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το ΠΥΣΔΕ Α’ Αθήνας περίμενε να ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά, να αδειάσουν τα σχολειά μας από τους εκπαιδευτικούς και μετά να ανακοινώσει τα πλεονάσματα – κενά, για να ξεκινήσει τη διαδικασία των τοποθετήσεων (υπεραριθμίες, μεταθέσεις – βελτιώσεις, τοποθετήσεις).
Στους πίνακες που ανακοινώθηκαν από το ΠΥΣΔΕ, (με τη χρήση όλου του νομικού οπλοστασίου των προηγούμενων αντιλαϊκών-αντεργατικών κυβερνήσεων και των νέων αντιεκπαιδευτικών νόμων της συγκυβέρνησης Συριζα-ΑΝΕΛ), στα ΓΕΛ και στα Γυμνάσια της Ζ’ ΕΛΜΕ, έχουμε 40 πλεονάσματα(!!!) σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες και μόνο 16 κενά (κυρίως στους ΠΕ03). Στα ΕΠΑΛ έχουμε 23 πλεονάσματα (19 ΠΕ και 4 ΤΕ). Στην παράσταση - συζήτηση των ΕΛΜΕ, με τον Περιφερειακό Διευθυντή την περασμένη βδομάδα, ακόμη και οι πιο δύσπιστοι κατάλαβαν ότι όλα θα γίνουν με την αυστηρή εφαρμογή των νόμων.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Ο Σεπτέμβρης θα βρει τα σχολειά μας με περισσότερα προβλήματα. Η εκπαίδευση των παιδιών μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα τσακίζονται στο μύλο των επιχειρηματικών συμφερόντων και των συμφωνιών της κυβέρνησης με ΕΕ - ΔΝΤ. Ο «κόφτης» επεκτείνεται και στο χώρο της Παιδείας:

·Χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές όχι μόνο δεν βρίσκουν μόνιμη και οργανική θέση, αλλά απολύονται και μένουν άνεργοι.
·Χιλιάδες μόνιμοι συνάδελφοι ανεξάρτητα από τα χρόνια προϋπηρεσίας τους, θα αναγκαστούν να μετακινούνται μέχρι και σε 5(!!!) σχολειά για να συμπληρώσουν το ωράριό τους.
·Ελάχιστες μεταθέσεις (περίπου 5%).
·Τμήματα με 27 - 30 παιδιά, πολλά από αυτά της ειδικής αγωγής, με συναδέλφους περιηγητές και χωρίς τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς για την αντιμετώπιση των ειδικών προβλημάτων.
·Σχολειά που δεν μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες, λόγω της υποχρηματοδότησής τους.
·Αυξημένο ωράριο (από τους προηγούμενους), διαμόρφωση νέων προγραμμάτων (σε Γυμνάσια), κατάργηση τρίωρου εργαστηρίων.
·Κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.
·Πετσοκομμένοι οι μισθοί μας.
·Αυξημένα τα όρια συνταξιοδότησης, με προοπτική σύνταξης – πείνας.

Το ΠΑΜΕ θα σας ενημερώνει με κάθε τρόπο για όλες τις εξελίξεις. Σας καλεί σε ετοιμότητα για δράσεις, ακόμη και τους μήνες των κλειστών σχολειών. Σας καλεί σε συσπείρωση στο Σωματείο και στους αγώνες, με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβρη. Μην τους αφήσουμε να τσακίσουν τα δικαιώματά μας και να οδηγήσουν στην αμορφωσιά τα παιδιά μας.

ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου