ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Athens Ledra



Τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Athens Ledra εξέφρασαν την Πέμπτη 30 Ιούνη 2016 αντιπρόσωποι της 85ης Γενικής Συνέλευσης της ΔΟΕ και εκπρόσωποι των Σωματείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π. Φαλήρου, Ηλιούπολης, "Σωκράτη" και "Σεφέρη".
Στο σύντομο χαιρετισμό που απεύθυνε στους εργαζόμενους η Θ. Δριμάλα μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ είπε ότι
".....ο αγώνας που κάνετε είναι δίκαιος αγώνας, είναι και δικός μας αγώνας, αφού αυτή τη περίοδο 24 χιλιάδες συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί παίρνουν το δρόμο της απόλυσης ενώ με τα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πολλοί απ' αυτούς δεν θα πιάσουν δουλειά τον ερχόμενο Σεπτέμβρη".
"Η αιτία των βασάνων που περνάνε όλοι οι εργαζόμενοι, η λαϊκή οικογένεια, είναι ίδια και είναι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  - ΑΝΕΛ, που συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί την πολιτική της Ε.Ε. και του κουαρτέτου. Η πολιτική αυτή στηρίζει την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του μεγάλου κεφαλαίου τους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοξενοδόχους όπως ο δικός σας εργοδότης, γι' αυτούς τα δίνουν όλα και τσακίζουν τα δικά μας δικαιώματα, τους μισθούς μας, τις συντάξεις μας, το δικαίωμα μας στη δουλειά, οδηγούν χιλιάδες κόσμο στην ανεργία. Αυτή η πολιτική είναι που δημιουργεί τα προβλήματα σε όλους τους εργαζόμενους και μ' αυτή την έννοια ο αγώνας σας είναι και δικός μας αγώνας."
"Πληρώσαμε τα κέρδη τους, πληρώσαμε την κρίση τους πρέπει να πούμε φτάνει πια, να οργανωθούμε στα σωματεία μας και να περάσουμε στην επίθεση, κάνοντας πράξη το σύνθημα εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι επίθεση και πάλη".
Στο τέλος αφου παρέδωσαν τα σχετικά ψηφίσματα από τους συλλόγους και την 85η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ κατέθεσαν στο σωματείο ένα συμβολικό οικονομικό ποσό ως ελάχιστη έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα των απλήρωτων εργαζομένων του Athens Ledra και του σωματείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου