ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τετάρτη 11 Μαΐου 2016


  
                                                    9 Μάη 2016
                                                                                                                                                              

Ανακοίνωση

Χαιρετίζουμε τις πρωτοβουλίες των συναδέλφων που πρωτοστατούν σε εκδηλώσεις, για να αναδείξουν τις θηριωδίες του φασισμού-ναζισμού. Η εξόντωση χιλιάδων Εβραίων και στην πατρίδα μας ( Έλληνες Εβραίοι της Θεσσαλονίκης, των Ιωαννίνων, της Βέροιας ), είναι ένα μικρό μέρος από τα εκατομμύρια Εβραίων που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τους ναζί. Η ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων είναι απαραίτητη, για να βγει ο ναζισμός «εκτός νόμου» στις συνειδήσεις του λαού και κυρίως στα παιδιά μας.
Εδώ και μερικές δεκαετίες το κράτος του Ισραήλ ακολουθεί ίδια τακτική, έχοντας προχωρήσει σε κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών. Πραγματοποιεί γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού, με χερσαίες πολεμικές επιχειρήσεις, αεροπορικές επιδρομές και εγκλήματα πολέμου σε βάρος αμάχων Παλαιστινίων, ανάμεσά τους παιδιά και βρέφη.
Η παρουσία των εκπροσώπων του ιμπεριαλιστικού ισραηλινού κράτους στους χώρους που μορφώνονται τα παιδιά μας είναι απαράδεκτη. Εκπρόσωποι κρατών που δε σέβονται τα δικαιώματα των Λαών και τους δολοφονούν, είναι ανεπιθύμητοι στα σχολειά μας. Δεν πρέπει να εξισώσουμε στη συνείδηση των μαθητών και των μαθητριών μας τους θύτες και τα θύματα.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΏΝ Ζ’ ΕΛΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου