ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ο ψεύτικος προοδευτισμός
Στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για το Σύμφωνο Συμβίωσης, δεν έλειψε η προσπάθεια αναπαραγωγής της θεωρίας των δύο άκρων από διάφορους επιλεκτικά «προοδευτικούς», που ενώ μιλούν για ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες, την ίδια στιγμή με άνεση ψηφίζουν νόμους που τσακίζουν εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, στηρίζουν τη συμμετοχή της χώρας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και επεμβάσεις. Αυτοί, λοιπόν, είτε απ' τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ κ.α., επιχείρησαν να ταυτίσουν τις θέσεις του ΚΚΕ με αυτές της Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ και άλλους αντιδραστικούς κύκλους.
Τι δουλειά, όμως, έχει η θέση του ΚΚΕ, ότι η σχέση των ομοφυλόφιλων είναι ιδιωτική τους υπόθεση και είναι απαράδεκτη κάθε φραστική ή και σωματική επίθεση, κάθε είδους διάκριση γι' αυτήν, με το ρατσισμό και την ομοφοβία; Τι σχέση μπορεί να έχει η θέση του ΚΚΕ ότι η οικογένεια σημαίνει αναπαραγωγή και ότι αυτή προϋποθέτει τη βιολογική σχέση άνδρα και γυναίκας, με τα κηρύγματα περί θεϊκής ευλογίας του οικογενειακού θεσμού μέσω του θρησκευτικού γάμου; Τη στιγμή, μάλιστα, που το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που υπερασπίζεται την υποχρεωτικότητα μόνο του πολιτικού γάμου. Αυτή η προσπάθεια είναι σκόπιμη, με στόχο τη συκοφάντηση του ΚΚΕ, τον αντικομμουνισμό αλλά και για να κρύψουν οι ίδιοι τις ευθύνες τους για την αντιλαϊκή επίθεση, πίσω από ένα βολικό ψεύτικο προοδευτισμό.

Το «Πριν» και η διαστρέβλωση
«Στο σοσιαλισμό θα υπάρχουν άραγε ομοφυλόφιλοι;», αναρωτιέται αρθρογράφος του «Πριν» την περασμένη Κυριακή, σχολιάζοντας τη θέση του ΚΚΕ για το Σύμφωνο Συμβίωσης και προσπαθώντας να υποστηρίξει ότι η θέση του αυτή ταυτίζεται με τη μέση «ομοφοβική συντηρητική κυρίαρχη αντίληψη». Ο αρθρογράφος του «Πριν» κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι το ΚΚΕ θεωρεί ότι δεν μπορεί μια ατομική υπόθεση, όπως είναι μια συμβίωση με βάση τις σεξουαλικές προτιμήσεις, να ανάγεται σε οικογένεια. Είναι άραγε παρωχημένη αυτή η ανάλυση του Ενγκελς το 1884, όπως αναφέρει ο αρθρογράφος; Είναι άραγε συντηρητισμός η θέση ότι δεν μπορεί να διαμορφώνεται στα παιδιά παραποιημένη αντίληψη της βιολογικής σχέσης άνδρα - γυναίκας; Μια σχέση που πηγάζει από τη φυσιολογία του ανθρώπινου είδους και είναι απαραίτητη για την ομαλή ψυχοσωματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού; Μια σχέση που δεν μπορεί να αλλοιώνεται από τα βιώματα του παιδιού, όπως αντικειμενικά θα συμβεί μεγαλώνοντας σε μια συμβίωση με ομόφυλους «γονείς»;

Τι σχέση έχει, άραγε, αυτή η θέση με τις απόψεις που διατυπώνουν κατά καιρούς εκπρόσωποι ακραίων συντηρητικών κύκλων, παράγοντες της Εκκλησίας κ.λπ. Τι σχέση έχει αυτή η θέση με φαινόμενα ρατσισμού και διακρίσεων με βάση τις σεξουαλικές προτιμήσεις; Καμιά απολύτως και ο αρθρογράφος το ξέρει καλά. Δεν έχουμε την απαίτηση να καταλάβει - πόσο μάλλον να συμφωνήσει - ο εν λόγω αρθρογράφος με αυτή τη θέση. Εχουμε, όμως, την απαίτηση να μην τη διαστρεβλώνει από αντι-ΚΚΕ εμπάθεια.

Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου