ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 97 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, στη Θεσσαλονίκη, η μεγάλη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για τα 97 χρόνια του ΚΚΕ, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα (Διαβάστε παρακάτω αποσπάσματα από την ομιλία του).
Το Παλαί Ντε Σπορ γέμισε από τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, τους απόμαχους της δουλειάς μα όχι της ζωής και των αγώνων, που δίνουν τη μάχη μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, παλεύουν στο πλάι του, αλλά και όσους ήρθαν να ακούσουν από πρώτο χέρι τις θέσεις και την πρόταση εξουσίας που καταθέτει το ΚΚΕ, τη μόνη φιλολαϊκή.
Δυναμικά, συγκροτημένα μπήκε στο χώρο η προσυγκέντρωση της ΚΝΕ και την υποδέχτηκαν με θερμά χειροκροτήματα οι χιλιάδες ήδη παρόντες. Ο χώρος δονήθηκε από τα συνθήματα: «Ενας αιώνας αγώνας και θυσία, το ΚΚΕ στην πρωτοπορία», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», «Ούτε σε ξερονήσια ούτε σε φυλακές, ποτέ τους δεν λυγίσανε οι κομμουνιστές», «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ- ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ».
Ο χώρος «ντύθηκε» με κόκκινο χρώμα και συνθήματα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.
Με μια εικαστική σύνθεση, με κόκκινα πανιά συμβολιζόταν η 97χρονη Ιστορία του ΚΚΕ, που γράφηκε με τους αγώνες, τις θυσίες, τις στερήσεις, τις διώξεις που κατέθεσαν οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες στην υπόθεση του σοσιαλισμού για να οδηγηθεί η εργατική τάξη στην εξουσία.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την απαγγελία του ποιήματος του Γιάννη Ρίτσου, «Στο ΚΚΕ», από μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που εκπροσωπούσαν τις γενιές που συνυπάρχουν και παλεύουν μέσα από τις γραμμές του Κόμματος.(Δείτε ΕΔΩ το δρώμενο)
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη μεγάλη συναυλία - αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Δημήτρης Νικολούδης, η Ανθή Τατσιούλη και οΛάκης Χαλκιάς ερμήνευσαν τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, που εμπνεύστηκε από τα βάσανα και τους αγώνες του λαού μας. Την ορχήστρα διηύθυνε ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης και μπουζούκι έπαιξε ο Ανδρέας Καραντίνης.
Επίσης συμμετείχαν οι μουσικοί: Κώστας Βέττας, Γιώργος Κοκκινάκης, Αντώνης Κουμανδράκης, Λεωνίδας Κυρίδης, Θωμάς Κωστούλας, Μιχάλης Πιπέρκος και Γιάννης Φιλιππουπολίτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου