ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

«ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ»
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Ολομέλεια
Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν χτες Τρίτη, στις Βρυξέλλες, οι εργασίες της ετήσιας συνεδρίασης της Ολομέλειας της«Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας», που αποτελεί μορφή περιφερειακής συνεργασίας και συντονισμού 29 Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων της Ευρώπης.
Την εισήγηση έκανε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ ακολούθησαν ομιλίες και συζήτηση γύρω από μια σειρά θέματα που αυτή περιελάμβανε.
Εισηγητικά, ο Γ. Μαρίνος έκανε ένα σύντομο απολογισμό για την κοινή δράση των κομμάτων της «Πρωτοβουλίας» και υπενθύμισε τις κοινές παρεμβάσεις που έγιναν το τελευταίο έτος για μια σειρά ζητήματα. Στη βάση της πείρας αυτής, τέθηκε ο στόχος να συνεχιστεί η κοινή προσπάθεια των κομμάτων που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία» να συντονίσουν τη δράση τους ενάντια στην ΕΕ, τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό.
Αξονες για τις κοινές πρωτοβουλίες του επόμενου διαστήματος
Οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων που πήραν μέρος στις εργασίες, συμφώνησαν σε μια σειρά άξονες πάνω στους οποίους θα σχεδιάσουν τις κοινές τους πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα.
Σε αυτή την κατεύθυνση εγκρίθηκαν οι άξονες που τέθηκαν από την εισήγηση και έχουν ως εξής:
1. Να συνεχιστεί συστηματικά η προσπάθεια για την ανάπτυξη της εργατικής - λαϊκής πάλης σε κάθε χώρα και παράλληλα για να δυναμώσει η στήριξη, η αλληλεγγύη στους αγώνες της εργατικής τάξης, των λαών σε κάθε χώρα, ενάντια στο κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις που εκφράζουν τα συμφέροντά του, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, όπως π.χ. η ΕΕ και το ΝΑΤΟ.
2. Να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην αντιμετώπιση, την καταπολέμηση του αντικομμουνισμού και της συκοφαντίας κατά του σοσιαλισμού, αναδεικνύοντας την προσφορά του κομμουνιστικού κινήματος και της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην κοινωνική πρόοδο. Να απαιτήσουν με πολύμορφες δράσεις την αποτροπή κάθε είδους διώξεων και την κατάργηση των απαγορεύσεων στη δράση Κομμουνιστικών κι Εργατικών Κομμάτων, όπως παραδείγματος χάρη στην Ουκρανία, τις χώρες της Βαλτικής, στην Ανατολική - Κεντρική Ευρώπη.

Από τη χτεσινή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες3. Να δυναμώσουν την πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων στη Συρία, το Ιράκ, την Ουκρανία, ρίχνοντας μεγαλύτερο βάρος στην αποκάλυψη των αιτιών των ιμπεριαλιστικών πολέμων, απαιτώντας την απεμπλοκή των χωρών τους από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, ισχυροποιώντας το μέτωπο κατά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, διεκδικώντας την απομάκρυνση στρατιωτικών βάσεων και υποδομών. Αποφασίστηκε ακόμα να οριστεί μέρα κοινής δράσης, στην οποία θα οργανωθούν εκδηλώσεις ενάντια στις αμερικανόΝΑΤΟικές βάσεις σε κάθε χώρα.
4. Να επεξεργαστούν κείμενο κοινής προσέγγισης για το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα.
5. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, να οργανώσουν εκδηλώσεις για την παρουσίαση του άρθρου του Λένιν «Για τις Ενωμένες Πολιτείες της Ευρώπης» και να προετοιμαστούν για την προβολή του έργου του Λένιν «Ιμπεριαλισμός, ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού».
6. Να πρωτοστατήσουν στις εκδηλώσεις για τις 8 Μάρτη, μέρα πάλης των γυναικών, για την Εργατική Πρωτομαγιά, στις 9 Μάη για τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και να εκδώσουν κοινές ανακοινώσεις για κάθε μία από τις παραπάνω αφορμές.
7. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης και να εξετάσουν την αποστολή αντιπροσωπείας της «Πρωτοβουλίας» στα Παλαιστινιακά εδάφη.
8. Να μελετήσουν καλύτερα το θέμα της κλιματικής αλλαγής και να σχεδιάσουν παρέμβαση για την προστασία του περιβάλλοντος.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου