ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Αγώνας ενάντια στον διαχωρισμό σε «σκληρά και μαλακά» ναρκωτικά το 2016


Στον αγώνα της ενημέρωσης της νέας γενιάς σχετικά με τον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά» θα αφιερώσει την δράση του για το 2016 το Εθνικό Συμβούλιο Κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ).
Ήδη έχει εκδώσει φυλλάδιο το οποίο απαντά σε βασικά ερωτήματα για την κάνναβη και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και  θα μοιράζεται στις εκδηλώσεις στα σχολεία. Μέσα από το φυλλάδιο καταρίπτονται μύθοι σε σχέση με την χρήση χασίς και την νομιμοποίηση της και τονίζεται ότι όλα τα ναρκωτικά προκαλούν σωματική και ψυχική εξάρτηση. Ειδικά για το χασίς τονίζεται ότι τουλάχιστον για τον 1 στους 4 χρήστες είναι προθάλαμος για την χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Σε αυτά τα πλαίσια θα πραγματοποιηθεί επιστημονικό συνέδριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών καθηγητών και επιστημόνων από το χώρο της Πρόληψης και της Απεξάρτησης, με θέμα «Ναρκωτικά: σκληρά - μαλακά. Μύθοι και πραγματικότητα».
Επίσης για όλο το 2016 στόχος είναι να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, πολύμορφη δράση με ενημερώσεις μαθητών - γονέων (Συλλόγων Γονέων, Ενώσεων και Ομοσπονδιών) - εκπαιδευτικών μέσα στο σχολεία, προβάλλοντας την ανάγκη για έναν άλλο τρόπο ζωής χωρίς ναρκωτικά και απαντώντας στα ερωτήματα που αφορούν το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά και μαλακά».
902.gr (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

1 σχόλιο:

  1. Είναι καθήκον όλων των ανθρώπων και πολύ περισσότερο των κομμουνιστών να εργαστούμε για ένα κόσμο ελεύθερο. Ελεύθερος κόσμος με υποδουλωμένους ανθρώπους σε ουσίες δεν γίνεται. Δεν υπάρχουν σε ότι με αφορά κοινωνικά αποδεκτές ουσίες και μη, "μαλακά" και μη. Υπάρχουν ουσίες που εξαρτούν και σκοτώνουν. Με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Έχει μέγιστη σημασία για την ταξική πάλη η δημιουργία συνειδήσεων που θα λέει "ΟΧΙ" ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ από οποιαδήποτε ουσία, που θα λέει "ΟΧΙ" στον εθισμό. Οι υγιείς άνθρωποι δύνανται να δημιουργήσουν ελεύθερους εαυτούς.
    ΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή