ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2015

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ 
ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Σάμου συμπαραστέκεται στους καταδικασθέντες συναδέλφους εκπαιδευτικούς Τάκη Διαμαντίδη, Νίκο Παπαβασιλείου, Μαρία Ξύδη και Γιάννη Τζημπούκα.
Οι συνάδελφοι συνδικαλιστές, οδηγήθηκαν σε δίκη την 1η Οκτώβρη, διότι στις 16 και 17 Σεπτέμβρη 2013, στη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, συμμετείχαν μαζί με άλλους συναδέλφους στην κατάληψη των γραφείων της Β/βάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, ώστε να αποτραπεί η αποστολή στην Περιφέρεια λίστας με ονόματα συναδέλφων που θα έμπαιναν σε διαθεσιμότητα ή θα μετακινούνταν υποχρεωτικά εκτός Σάμου.

Η δεύτερη φορά «αριστερή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που δήθεν κόπτεται για την απαλλαγή των διωκόμενων, συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποδεχόμενη το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής του. Ταυτόχρονα, με το τρίτο μνημόνιο προωθεί αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο οι οποίες αποτελούν απειλή και επίθεση προς τα σωματεία και τους εργαζόμενους.
Η δεύτερη φορά «αριστερή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ δικάζει και καταδικάζει εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται για τα αυτονόητα, τη στιγμή, μάλιστα, που υπάρχουν τεράστια κενά εκπαιδευτικών τόσο στην Β/βάθμια όσο και στην Α/βάθμια εκπαίδευση και εκδηλώνεται μια οργανωμένη μαζική δράση φορέων της Σάμου για την άμεση πλήρωση των κενών αυτών.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καταδικάζει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την τρομοκράτηση των εργαζομένων.
Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος: Να αποτραπεί κάθε μορφή αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζουν! Εμείς με τη σειρά μας τους απαντάμε ότι δεν πρόκειται να τους περάσει! Οι ενέργειες αυτές μας γεμίζουν δύναμη και πείσμα για ακόμα πιο ισχυρούς, ακόμα πιο οργανωμένους, ακόμα πιο μαζικούς αγώνες, μέχρι την ανατροπή του εκμεταλευτικού τους συστήματος!
Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία με δίχρονη προσχολική αγωγή και ενιαίο 12χρονο υποχρεωτικό σχολείο.
Mονιμοποίηση κάθε ελαστικά εργαζόμενου στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων στην εκπαίδευση με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.

Σάμος, 4 Οκτώβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου