ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015

Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα στα σχολείων των Ανωγείων του Ρεθύμνου


«ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων των Ανωγείων του Νομού Ρεθύμνου.
Στο χωριό Ανώγεια του Δήμου Ανωγείων του Νομού Ρεθύμνου, λειτουργεί Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.
Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία υπολειτουργούν καθώς υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, δασκάλους και σε βασική υλικοτεχνική υποδομή για τη λειτουργία τους.
Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε πολλά άλλα σχολεία του νομού.
Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις προς τους αρμόδιους φορείς, δεν έχουν πάρει απάντηση για το τι θα γίνει με τα κενά σε δασκάλους, καθηγητές, ειδικότητες, ούτε καν αυτές τις απαιτούμενες για τα πανελλαδικά μαθήματα του Λυκείου.
Τα σχολεία αυτά λειτουργούν σχεδόν εκατό χρόνια, προσφέροντας τη δυνατότητα εκπαίδευσης στα παιδιά των Ανωγείων και όχι μόνο. Σε μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή που στερεί τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες των σχολείων της πόλης, που δυσχεραίνει το έργο των εκπαιδευτικών ιδιαίτερα τη χειμερινή περίοδο, οι κάτοικοι των Ανωγείων γίνονται καθημερινά αποδέκτες της μείωσης των παροχών και των βασικά απαιτούμενων για τη λειτουργία τους.
Γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε κινητοποιήσεις απαιτώντας την άμεση επίλυση των προβλημάτων, την άμεση κάλυψη των κενών σε καθηγητές, δασκάλους, αλλά και βιβλίων που δεν έχουν προμηθευτεί.
Η όξυνση των προβλημάτων στα σχολεία των Ανωγείων καθώς και των υπολοίπων σχολείων του Νομού Ρεθύμνου πλήττουν άμεσα το δικαίωμα στη μόρφωση παιδιών λαϊκών οικογενειών και υποχρεώνουν τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη δήθεν δωρεάν δημόσια Παιδεία. Είναι συνέπεια της "στάσης πληρωμών" στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα που επιβάλλει η βάρβαρη αντιεκπαιδευτική πολιτική κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ΕΕ, κεφαλαίου που κωδικοποιείται και στο 3ο μνημόνιο και τους αντίστοιχους εφαρμοστικούς νόμους.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια μέτρα θα πάρει ώστε:
Να στελεχωθούν άμεσα τα σχολεία των Ανωγείων και συνολικά του Νομού Ρεθύμνου με το απαραίτητο μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων.
Να υπάρξει άμεση προμήθεια όλων των βιβλίων που ακόμα δεν έχουν πάει στα σχολεία και η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή που απαιτούν γονείς, καθηγητές και μαθητές για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου