ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2015

Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων: Να ανοίξουν τώρα όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής


Εδώ και τώρα να ανοίξουν όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής, με το απαραίτητο προσωπικό τονίζει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών – Ωρομισθίων, η οποία συμμετείχε στηνκινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή σημειώνει:
«Βασικό αίτημα της κινητοποίησης ήταν η άμεση λειτουργία όλων των δομών της Ειδικής Αγωγής, οι περισσότερες από τις οποίες μέχρι σήμερα είτε υπολειτουργούν είτε δεν λειτουργούν καθόλου.
Ως Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων πήραμε πήραμε μέρος στην κινητοποίηση και κάναμε παρέμβαση στη συνάντηση θέτοντας τα εξής ζητήματα: 1) Nα ανοίξουν τώρα όλα τα Ειδικά Σχολεία. 2) Nα στελεχωθούν όλες οι απαραίτητες δομές της Ειδικής Αγωγής με το επαρκές προσωπικό. 3) Να γίνουν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί σε όλες τις ειδικότητες που χρειάζονται στην Ειδική Αγωγή, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 4) Να ξεκινήσουν να μεταφέρονται όλα τα παιδιά στα σχολεία.
Ουσιαστικά, ο υπουργός μας είπε ότι η κατάσταση δεν θα αλλάξει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, καθώς μέχρι τότε τα κενά δεν θα μπορούν να καλυφθούν...
Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έχει πιστώσεις μόνο για Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό  και Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό, για εκπαιδευτικούς ανέφερε ότι δεν έχει (πέρα από όσους θα πάρει από το ΕΣΠΑ) και μάλιστα, πετώντας την μπάλα στην κερκίδα, είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι έκοψε προσλήψεις από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για να πάρει υποτίθεται κόσμο στην Ειδική Αγωγή!
Συνάδελφοι, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι το υπουργείο μάς εμπαίζει! Σήμερα υπάρχουν σχολεία στην ελληνική επικράτεια, από Νηπιαγωγεία ως Λύκεια, που δεν λειτουργούν, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εκπαιδευτικοί. Ο ίδιος ο υπουργός παραδέχτηκε ότι θα υπάρχουν κενά και ότι είναι σε αυτή τη θέση για να κάνει διαχείριση των αριθμών!
Προσπάθησε, μάλιστα, να μειώσει τη σημασία και την αξία των κινητοποιήσεων ,λέγοντας χαρακτηριστικά "μπορείτε να κάνετε όσες κινητοποιήσεις και απεργίες θέλετε, αλλά λεφτά δεν έχουμε για προσλήψεις".
Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για δουλειά με δικαιώματα καθώς και για τη μόρφωση των παιδιών μας, είναι απ' ό,τι φαίνεται ψιλά γράμματα για το υπουργείο Παιδείας.
Μετά τα παραπάνω ο κ. υπουργός είπε ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα δώσει προτεραιότητα στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας(!), όταν προγραμματική τους δέσμευση είναι το Μνημόνιο στο οποίο προβλέπεται: "ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ". Αλήθεια, από πού περισσεύουν και θα κόψουν; Δεν άκουσε κάτι για τις δραματικές περικοπές και τα εκρηκτικά προβλήματα στα σχολεία και στα νοσοκομεία;
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ ανοίξουν όλες οι δομές της Ειδικής Αγωγής με το απαραίτητο προσωπικό.
Εκπαιδευτικοί, γονείς, αναπηρικό κίνημα προχωράμε σε κινητοποιήσεις στις Περιφέρειες και στο υπουργείο Παιδείας.
Παίρνουμε την υπόθεση της πάλης στα χέρια μας κόντρα σε παλιά και νέα μνημόνια!
Κάνουμε υπόθεση δική μας το μέλλον που θα 'χουν τα παιδιά μας!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου