ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Την κατάσταση στα σχολεία καταγγέλλει η ΑΣΓΜΕ
 

«Τρεις βδομάδες, μετά το πρώτο κουδούνι, η κατάσταση στα σχολεία και στην εκπαίδευση γενικότερα συνεχίζει να παραμένει τραγική» σημειώνει η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας. Διοργανώνει συνέντευξη Τύπου, για το θέμα την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 12.00 μ.μ. στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

Όπως σημειώνει η ΑΣΓΜΕ:
«Τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση για τα σχολεία, όπου σε πολλές περιπτώσεις οδήγησε σε συμπτύξεις τμημάτων, σε μείωση των διδακτικών ωρών για τους μαθητές, στην εναλλαγή εκπαιδευτικών στην τάξη, αλλά ακόμα και στο σημείο πολλά Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία να μην ανοίξουν καθόλου.
Οι μαθητές που στεγάζονται σε ακατάλληλα πολλές φορές και επικίνδυνα κτίρια, η μεταφορά που για ακόμη μια χρονιά δεν έχει λυθεί, το ζήτημα των καθαριστριών, η φτώχεια και η εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας, οι υπερχρεωμένες Σχολικές Επιτροπές και η 3η δόση για τα λειτουργικά που δεν έχει έρθει ακόμα, το 23% ΦΠΑ στα φροντιστήρια και η συνεχιζόμενη φοροληστεία, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο αναμονής .
Στη δύσκολη σημερινή κατάσταση, μόνο η οργανωμένη πάλη και αντίσταση μπορεί να βάλει φραγμό στη σαρωτική επίθεση που έρχεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου