ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Σενάριο: Έστω επήλθε συμφωνία…
28/5/2015     20:30μ.μ.


Τι κάνουμε;
Αρχικά ενημερωνόμαστε για το περιεχόμενο, τι λέει βρε αδελφέ αυτή η συμφωνία.
Κάποιοι θα κρίνουν ότι τους συμφέρει και ότι η ζωή τους ή θα γίνει καλύτερη ή τέλος πάντων θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα που τα θεωρούν ικανοποιητικά. Με γεια τους με χαρά τους. Ας πουν κι ένα τραγούδι.
Κάποιοι όμως αντιλαμβάνονται ότι τα χειρότερα έρχονται και επειδή πιθανόν είναι ήδη αρκετά στριμωγμένοι, νοιώθουν ότι ο κλοιός σφίγγει σε επίπεδο στραγγαλισμού ή ότι η κακή κατάσταση που βρίσκονται θα συνεχιστεί χωρίς ελπίδα βελτίωσης.
Εδώ τι γίνεται; Θα πουν τραγούδι ή θα οργανωθούν, θα αντισταθούν, θα επιτεθούν, θα παλέψουν;
Αν πουν τραγούδι, οι πρώτοι θα γελάνε μαζί τους (πολύ γέλιο), όσο κι αν τους συμπεριφέρονται σα να είναι ίδιοι.
Αν πουν τραγούδι, δυο είναι οι πιθανές αιτίες: Ή φοβούνται ή δεν καταλαβαίνουν. Αν φοβούνται, μπορεί να νοιώθουν έτσι γιατί αισθάνονται ότι είναι με τους λίγους. Αν όμως ίδιοι με αυτούς είναι οι πολλοί, τότε γιατί να μην οργανωθούν και όλοι μαζί να αντισταθούν, να επιτεθούν, να παλέψουν, να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν μια καλύτερη ζωή, δηλαδή αυτά που δικαιούνται;
Αν δεν καταλαβαίνουν, τότε ή δεν καταλαβαίνουν πραγματικά ή κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν.
Αν δεν καταλαβαίνουν πραγματικά χρέος αυτών που καταλαβαίνουν, είναι να τους δείξουν το δρόμο της οργάνωσης, της αντίστασης, της επίθεσης, της πάλης.
Αν κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ή δεν θέλουν να καταλάβουν, τότε ή ελπίζουν ακόμη ή με μια λέξη, είναι «ΠΑΣΟΚ» ή «ΣΥΡΙΖΑ», το ίδιο είναι.
Κι αν ελπίζουν ακόμη, είναι και πάλι χρέος αυτών που καταλαβαίνουν να τους πείσουν, ότι δεν υπάρχει ελπίδα όσο το παιχνίδι παίζεται με αυτούς τους όρους και να τους δείξουν το δρόμο……..
Αν όμως είναι «ΠΑΣΟΚ» ή «ΣΥΡΙΖΑ» (το ίδιο είναι), τότε όσοι καταλαβαίνουν υποχρεώνονται να τους βγάλουν στη «σέντρα», να τους εκθέσουν, να τους ξεγυμνώσουν (βέβαια πόσο μπορείς να ξεγυμνώσεις τον ξεγυμνωμένο), να μην τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί.
Κι επειδή βέβαια το κρέας είναι κρέας, το ψάρι είναι ψάρι και το μπρόκολο είναι μπρόκολο, ο «έντιμος συμβιβασμός» με αυτούς τους «εταίρους», η συμφωνία δηλαδή, θα είναι (είναι ήδη) ένα άλλο σχοινί για το κρέμασμα των πολλών.
Είναι λοιπόν μονόδρομος, οι πολλοί να οργανωθούν, να αντισταθούν, να επιτεθούν, να παλέψουν, να διεκδικήσουν, να απαιτήσουν μια καλύτερη ζωή, αυτά που δικαιούνται.

Σημείωση: Δεν αξιολογούνται οι καταστάσεις του ακαταλόγιστου.


Όποιος σπίτι μένει σαν αρχίζει ο αγώνας

κι αφήνει άλλους ν' αγωνιστούν για τη υπόθεσή του

πρέπει προετοιμασμένος να 'ναι: γιατί

όποιος δεν έχει τον αγώνα μοιραστεί

θα μοιραστεί την ήττα.

Ούτε μια φορά δεν αποφεύγει τον αγώνα

αυτός που θέλει τον αγώνα ν' αποφύγει: γιατί

θ' αγωνιστεί για την υπόθεση του εχτρού

όποιος για τη δικιά του υπόθεση δεν έχει αγωνιστεί.

ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου