ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Περαιτέρω μείωση χιλιάδων εκπαιδευτικών φέρνουν οι αλλαγές του υπουργείου Παιδείας στα Γυμνάσια

Το δρόμο για την παραπέρα μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών στρώνουν οι αλλαγές στα μαθήματα και το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, με πρόσχημα την «ελάφρυνση» των μαθητών, αλλά με πραγματικό στόχο την «ελάφρυνση» από καθηγητές κόντρα στις παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τις προτεινόμενες αλλαγές, στην Α' Γυμνασίου θα μειωθεί κατά μία ώρα η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, της Γεωγραφίας, της Βιολογίας και το πρότζεκτ, ενώ θα αυξηθούν κατά μία ώρα τα Νέα Ελληνικά. Από τη Β' Γυμνασίου κόβονται μία ώρα από τα Αρχαία, την Οικιακή Οικονομία και το πρότζεκτ, ενώ στη Γ΄ Γυμνασίου μία ώρα Αρχαίων και δύο ώρες πρότζεκτ.
Επίσης από την κατάργηση των υπευθύνων Εργαστηρίων, μειώνονται οι ώρες στην Πληροφορική (κατά τρεις ώρες) και τις Φυσικές Επιστήμες (επίσης τρεις ώρες).

«Ελάφρυνση» από καθηγητές

Αυτό όμως που επιμελώς κρύβει το υπουργείο Παιδείας είναι ότι οι ώρες που μειώνονται αντιστοιχούν σε καθηγητές που χάνονται.
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ έδωσε στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις που επιφέρουν οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, στα Γυμνάσια όλης της χώρας υπάρχουν συνολικά (και στις τρεις τάξεις) 14.300 τμήματα και κατά μέσο όρο 4.766 τμήματα ανά τάξη, τότε για κάθε καθηγητή με ωράριο 23 ώρες, την επόμενη χρονιά (2016-2017) θα χαθούν ανά ειδικότητα: 414Φιλόλογοι (ΠΕ02), 621 καθηγητές Φυσικών Επιστημών (ΠΕ04), 207 εκπαιδευτικοί Οικ. Οικονομίας (ΠΕ15),207 Πληροφορικής (ΠΕ20) και 828 από διάφορες άλλες ειδικότητες. Συνολικά δηλαδή «εξοικονομούνται» 2.277 καθηγητές!
Η Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προσθέτει ότι οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών στη Γενική Εκπαίδευση ήταν 4.079, ενώ δυνητικά μιλάμε για 55% μείωση των αναπληρωτών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την επόμενη χρονιά, μόνο από τις αλλαγές στα Γυμνάσια. Ταυτόχρονα αναφέρεται στο σοβαρό πρόβλημα που «δημιουργείται με τους συνάδελφους που διδάσκουν ως δεύτερη και τρίτη ανάθεση τα παραπάνω μαθήματα (π.χ. Βιολογία, Γεωγραφία), αλλά και σ΄ αυτούς που θα βγουν υπεράριθμοι και θα αναγκαστούν να γυρίζουν σε ακόμα περισσότερα σχολεία την επόμενη χρονιά για συμπλήρωση ωραρίου».
Κλείνοντας την ανακοίνωσή της, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει: «Τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας τσακίζονται από τη μείωση βασικών μαθημάτων και το “τσαλάκωμα” του προγράμματος των σχολείων. Οι αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα (που προφανώς χρειάζονται) δεν μπορεί να μπαίνουν στον “κόφτη” των δημοσιο-οικονομικών περιορισμών. Δεν ανεχόμαστε άλλη κοροϊδία!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου