ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Δεν επιτρέπεται καμία αναβολή στις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων


Αν και ο Δήμος Καισαριανής έχει υποβάλει από τον Ιούνη του 2015 στην αρμόδια για τα σχολικά κτίρια κρατική εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» μελέτη αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων της πόλης, βρίσκεται αντιμέτωπος με την καθυστέρηση των αρμοδίων, που δεν απαντούν ούτε καν σε αίτημα για συνάντηση, ώστε να δώσουν υπεύθυνη ενημέρωση.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «με επιστολή του δημάρχου Καισαριανής στις 20.5.2016 ζητούσαμε εκ νέου συνάντηση με την πρόεδρο της "Κτιριακές Υποδομές ΑΕ", σχετικά με τις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς η σχετική μελέτη που διαμόρφωσε ο δήμος μας έχει σταλεί ήδη από τις 23.6.2015. Ακόμα και σήμερα Τρίτη 31 Μαΐου δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση πάνω στο αίτημά μας».
Σε αυτήν την επιστολή ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος ζητούσε άμεση συνάντηση προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την πορεία εξέλιξης των διαδικασιών δημοπράτησης και υλοποίησης των απαραίτητων εργασιών αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου. Ανέφερε συγκεκριμένα:
«Σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Καισαριανής και της προέδρου της "Κτιριακής Υποδομής ΑΕ" την 16η Φεβρουαρίου 2016 σχετικά µε τις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου µας για τη βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας, θα επιθυμούσαµε να ορίσουμε άμεσα συνάντηση για να ενημερωθούμε σχετικά µε την πορεία εξέλιξης των διαδικασιών δημοπράτησης και υλοποίησης.
Καθώς οδεύουμε προς τη λήξη του σχολικού έτους και τα σχολεία θα πρέπει να ετοιμαστούν από πλευράς απαραίτητων εργασιών κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο 2016.
Οι εργασίες που απαιτούνται σας τις είχαµε αποστείλει µε τη μελέτη μας την 23/06/2015. Ταυτόχρονα οι απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης καταγράφηκαν και από τα κλιμάκια των μηχανικών σας κατά τις αυτοψίες που έλαβαν χώρα στις 4/3/2016 και στις 7/3/2016 στα σχολικά συγκροτήματα του ∆ήµου Καισαριανής παρουσία και μηχανικών της Τεχνικής µας Υπηρεσίας».
Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Καισαριανής υπογραμμίζει ότι «δεν επιτρέπεται καμία αναβολή στις εργασίες αναβάθμισης των σχολικών συγκροτημάτων. Η κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οι συγκεκριμένες εργασίες είναι απαραίτητες για να βελτιώσουν την υγιεινή και ασφάλεια των σχολικών συγκροτημάτων του δήμου μας και δεν επιτρέπουν καμία αναβολή, αφού πρέπει να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ούτως ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να μην υπάρχει καμία εκκρεμότητα σε αυτό το θέμα».
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου