ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σχετικά με την πρόταση της Επιτροπής Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου και των πρώην εργαζομένων, νυν ανέργων, στην κοινωφελή εργασία για μέτρα προστασίας των ανέργων.
Η απαλλαγή των ανέργων από τα δημοτικά τέλη, η δωρεάν πρόσβαση των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς, η δωρεάν είσοδος στις κοινωνικές υπηρεσίες και πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου, θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα για την ανακούφιση των χιλιάδων ανέργων και των οικογενειών τους.
Η άρνηση της διοίκησης να βάλει ακόμα και προς συζήτηση το θέμα, δείχνει τον πλήρη συμβιβασμό και τη συμφωνία με την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων και ανέργων. Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή έχει πάρει «διαζύγιο» από τις ανάγκες και τα προβλήματα που οξύνονται και στέλνουν όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του λαού στην εξαθλίωση.
Καμία εντύπωση δεν προκαλεί και η στάση των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων (Αγγελόπουλος, Μετικαρίδης και Πέττας) που είτε ενίσχυσαν την πρόθεση της διοίκησης να «μετατεθεί» το θέμα σε άλλο συμβούλιο (Μετικαρίδης και Πέττας) είτε υποβάθμισαν την πραγματική διάσταση του προβλήματος (Αγγελόπουλος)  κάνοντας μικροπολιτική.
Καλούμε τους ανέργους να μην κάνουν βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα τους, να οργανώσουν την πάλη τους με μαζική συμμετοχή στις επιτροπές ανέργων και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε στο πλάι τους μέχρι τη δικαίωση τους.

                                                                                           Ζωγράφου, 13 Μαΐου 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου