ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016


Να αποσυρθεί τώρα η πρόταση του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, ζητά ηΠρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων και Ελαστικά Εργαζομένων στην Εκπαίδευση, τονίζοντας ότι «το αίτημα για μόνιμη σταθερή δουλειά - δουλειά για όλους είναι πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ».
Στο κείμενο συγκέντρωσης υπογραφών ενάντια στο νέο σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών αναφέρει:
«Χιλιάδες αναπληρωτές καλούμαστε να καλύψουμε τα κενά που υπάρχουν ή που προκύπτουν από άδειες λοχείας ή υγείας. Τις 10.000 συμφωνημένες με την τρόικα προσλήψεις της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, διαδέχθηκαν οι δήθεν 20.000 προσλήψεις την επόμενη τριετία εμπροσθοβαρώς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η κοροϊδία δεν πάει άλλο!
Σα να μην έφτανε αυτό, η τελευταία διάταξη για την πρόσληψη αναπληρωτών για το έτος 2016-17 εντείνει τα αδιέξοδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χιλιάδες αναπληρωτές. Αλλάζουν σημαντικά τα κριτήρια και οι πίνακες προϋπηρεσίας, εξαφανίζονται επί της ουσίας χρόνια εργασίας από τη μια άκρη της χώρας στην άλλη, σε δυσπρόσιτα σχολεία.
Ακόμα και από τα στοιχεία των ίδιων των υπηρεσιών του υπουργείου αποδεικνύεται ότι το αίτημα για μόνιμη σταθερή δουλειά - δουλειά για όλους είναι πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ. Να γιατί το αίτημα να γίνουν τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη όλων των κενών απαντά στην ανάγκη μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους.
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση, που μπαίνει στη λογική των κριτηρίων διορισμού, αποκλείει κάποιους συναδέλφους σε σχέση με κάποιους άλλους, λειτουργεί διασπαστικά, ενισχύει το δηλητήριο της πολυκατηγοριοποίησης των συμβασιούχων.
Συνάδελφοι, το επόμενο διάστημα δίνουμε τη μάχη μέσα στους συλλόγους μας και στα σωματεία έτσι ώστε να απομονώσουμε καιροσκοπικές διασπαστικές λογικές, να διασφαλίσουμε την ενότητά μας, να διεκδικήσουμε το αυτονόητο: Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Πρωτοστατούμε στην επιτυχία της απεργίας 15 Απρίλη, αλλά και στη 48ωρη μόλις έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Απαιτούμε και υπογράφουμε:
  • Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ η πρόταση του υπουργείου.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Καμιά απόλυση αναπληρωτών.
  • Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.
  • Ασφάλιση από την πρώτη μέρα δουλειάς.
  • Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους σε όλο το διάστημα της ανεργίας.
  • Εξομοίωση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων στις άδειες (αναρρωτική, λοχείας κλπ.) με αυτά των μονίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου