ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους απλήρωτους εργαζόμενους αορίστου χρόνου του Δήμου Ζωγράφου



Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμο Ζωγράφου, απαιτώντας την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων των 6 εργαζομένων αορίστου χρόνου που παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες, πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Απρίλη το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
Το κλαδικό συνδικάτο σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κινητοποίηση σημειώνει:
«Από μεριάς της δημοτικής αρχής, η γενική γραμματέας μάς δήλωσε ότι έχουν σταλεί τα εντάλματα στον επίτροπο για το σχετικό έλεγχο και ότι θα πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι για τις τέσσερις μέρες του Φεβρουαρίου και μετά θα σταλούν για το μήνα Μάρτιο, ενώ για το υπόλοιπο διάστημα τους κάλεσε να πάνε δικαστικά.
Και μόνο από την απάντηση καταλαβαίνει κανείς την αντεργατική πολιτική που ακολουθεί η δημοτική αρχή του Ζωγράφου. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργεί θέμα με την πληρωμή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του δήμου. Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν παραποίησε τις ειδικότητες των εργαζομένων συμβασιούχων προκειμένου να μην παραταθούν οι συμβάσεις τους.
Εντύπωση προκαλεί και η πλειοψηφία του Σωματείου, που ενώ γνωρίζει το θέμα όχι μόνο δεν πίεσε τη δημοτική αρχή να προχωρήσει στην πληρωμή των δεδουλευμένων, αλλά προσπάθησε να δικαιολογήσει τη δήμαρχο.
Καλούμε τους συναδέλφους σε γενικό ξεσηκωμό. Η στάση της διοίκησης του δήμου είναι πλήρως εναρμονισμένη με την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και οι δύο επιτελούν κοινό στόχο και αυτός δεν είναι άλλος από την παραπέρα μείωση του λεγόμενου μισθολογικού κόστους, μέσα από την καταπάτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων. Να καταδικάσουν την πολιτική και της συγκυβέρνησης αλλά και της δημοτικής αρχής. Να συνταχθούν με τις ταξικές δυνάμεις, με το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και να διεκδικήσουν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων. Να πάρουν μέρος μαζικά και στην πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία στις 7 του Απρίλη προκειμένου να μην τολμήσει η συγκυβέρνηση να φέρει το νόμο-λαιμητόμο. Το νόμο που καταβαραθρώνει την Κοινωνική Ασφάλιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου