ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2015

Τετρασέλιδη ανακοίνωση του ΚΚΕ για τους πρόσφυγες


Τετρασέλιδη ανακοίνωση για τους πρόσφυγες κυκλοφόρησε το ΚΚΕ.
Μεταξύ άλλων αναφέρει πως φτάνουν πια τα «κροκοδείλια δάκρυα» και ο εμπαιγμός για το προσφυγικό δράμα. Η συγκινητική λαϊκή αλληλεγγύη δεν πρέπει να υποκαταστήσει την κρατική ευθύνη. Είναι δικαιολογημένη η απόγνωση των αντρών και γυναικών του Λιμενικού και άλλων κρατικών υπηρεσιών που προσπαθούν να σώσουν και να περιθάλψουν ανθρώπους, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους. (Διαβάστε εδώ το φυλλάδιο σε μορφή PDF).
ΣΤΗΡΙΞΗ - ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΠΝΙΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ-ΦΥΛΑΚΕΣ
Το ΚΚΕ καταγγέλλει τις τεράστιες ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το προσφυγικό πρόβλημα. Είναι υποκριτικό ότι αιφνιδιάστηκαν από το μεγάλο αριθμό προσφύγων. Οι εξελίξεις στη Μ. Ανατολή προμήνυαν την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος.
Η πιο μεγάλη όμως ευθύνη τους είναι ότι εναποθέτουν στην ΕΕ τη λύση του προβλήματος, ότι ψηφίζουν και εφαρμόζουν όλες τις αντιλαϊκές - αντιπροσφυγικές αποφάσεις της ΕΕ.
Οι αποφάσεις της ΕΕ για τους πρόσφυγες, παρά τις αντιθέσεις τους, επιβεβαιώνουν ότι καμία φιλολαϊκή λύση δεν μπορεί να υπάρξει από την ΕΕ και μέσα στην ΕΕ.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό, το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε επαγρύπνηση και ένταση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Να παλέψει για:
  • Γενναία ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού που σχετίζονται με τη διάσωση, ειδικά τους χειμερινούς μήνες.
  • Άμεσα μέτρα γρήγορης διεκπεραίωσης της καταγραφής και ταυτοποίησης.
  • Όχι στα κέντρα διαλογής (hot-spots) των χρήσιμων για τα μονοπώλια προσφύγων και στους καταυλισμούς καταναγκαστικής συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.
  • Δημιουργία αξιοπρεπών και υγιεινών προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας, που θα παρέχουν δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική φροντίδα, διερμηνεία και νομική βοήθεια, με ευθύνη του κράτους και όχι των διαφόρων ΜΚΟ που λυμαίνονται τον τομέα της αλληλεγγύης.
  • Ασφαλής διέλευση των προσφύγων και απευθείας μεταφορά τους στις χώρες του τελικού τους προορισμού.
  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ. Όχι σε νέα μέτρα της ΕΕ για καταστολή στα σύνορα.
  • Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, για να σταματήσει ο ξεριζωμός και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στις εστίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου