ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ για τις μαθητικές κινητοποιήσεις


«Η ΚΝΕ χαιρετίζει τους χιλιάδες μαθητές στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα που σήμερα έδωσαν μία πρώτη απάντηση βγαίνοντας στους δρόμους του αγώνα, διεκδικώντας τα δικαιώματά τους στη μόρφωση και τη ζωή.
Τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μέσα στα σχολεία θα συνεχίσουν να πρωτοστατούν για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και της συλλογικής διεκδίκησης με όλους τους τρόπους. Για να συνεχιστούν πιο αποφασιστικά οι αγώνες των μαθητών για σχολείο που μορφώνει και δεν θα είναι πανάκριβο εξεταστικό κέντρο, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία. Για την κοινή δράση μαθητών - γονιών - αγωνιστών εκπαιδευτικών, δίνοντας μαχητική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ».

Μαζική και δυναμική η κινητοποίηση 
των μαθητών
Οι μαθητές διεκδικούν:
  • «Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών.
  • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να μην καταργούν - συγχωνεύουν σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
  • Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το "Νέο Λύκειο" και το "Νέο Επαγγελματικό Λύκειο".
  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
  • Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στη μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.
  • Να διοριστούν μόνιμοι καθηγητές για να καλυφτούν οι ανάγκες των σχολείων μας.
  • Διεκδικούμε δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους».


«Οι μαθητές δεν κάθονται στα αυγά τους.
Παλεύουν για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου