ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας:
Στις 12 Νοέμβρη καταλήψεις στα σχολεία 
και όλοι στους δρόμους


Στη συγκρότηση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας προχώρησαν το Σάββατο 7 Νοέμβρη μαθητές, εκλεγμένοι σε 15μελή και 5μελή, αλλά και άλλοι πολλοί από δεκάδες σχολεία της Αθήνας, όπου συναντήθηκαν και συζήτησαν για τα προβλήματα, την πείρα τους από το μεγάλο μαθητικό συλλαλητήριο στις 2 Νοέμβρη, τα αιτήματα που πρέπει να έχει ο αγώνας τους και πώς θα συνεχίσουν από δω και πέρα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές από τα εξής σχολεία: Περιστέρι, Πετρούπολη, Ίλιον, Αγ.Ανάργυροι, Χαϊδάρι, Αιγάλεω, Αμπελόκηπους, Κολωνό, Σεπόλια, Πετράλωνα, Πατήσια, Παγκράτι, Νέο Κόσμο, Κουκάκι, Καισαριανή, Ηλιούπολη, Βύρωνα, Ζωγράφου, Υμηττό, Καλλιθέα, Μπραχάμι, Νέα Σμύρνη, Αργυρούπολη, Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια, Ηράκλειο, Ελευσίνα, Ασπρόπυργος, Παλλήνη, Γέρακα.
Πρώτος αγωνιστικός σταθμός η απεργία της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, όπου αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία τους και να συμμετέχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία, δίνοντας ραντεβού στις 10 π.μ. έξω από το Δημαρχείο Αθήνας.
Στο κείμενό τους οι μαθητές τονίζουν:
«12 Νοέμβρη μέρα πανελλαδικής απεργίας, ενώνουμε τη φωνή και τη δράση μας με τους αγωνιστές καθηγητές, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φοιτητές και σπουδαστές που αγωνίζονται κόντρα στην πολιτική που χτυπάει τα δικαιώματά μας.
Το μέλλον μας δεν χωράει στις ουρές της ανεργίας, στις ακριβές σπουδές, στη δουλειά χωρίς δικαιώματα.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!!!
  • Γιατί τα σχολεία μας δεν έχουν τα απαραίτητα για να λειτουργήσουν. Δεν έχουν καθηγητές - βιβλία - υποδομές - εργαστήρια.
  • Γιατί δεν πάει άλλο οι γονείς μας να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για φροντιστήρια, ιδιαίτερα ακόμα και για τη λειτουργία των σχολείων μας.
  • Γιατί δεν πάει άλλο να τρελαινόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ για ένα απολυτήριο με συνεχόμενες εξετάσεις και αβέβαιο μέλλον.
  • Γιατί δεν ανεχόμαστε άλλο να βλέπουμε πνιγμένα παιδάκια στη θάλασσα, πρόσφυγες να γυρνάνε από χώρα σε χώρα κυνηγημένοι από τους πολέμους που κάνουν οι πλούσιοι για τα κέρδη τους!
Γιατί θέλουμε:
  • Ένα σχολείο που όλοι θα μορφωνόμαστε το ίδιο, χωρίς ανισότητες και εμπόδια για τους μαθητές.
  • Ένα σχολείο που θα δίνει ολόπλευρη γνώση και όχι παπαγαλία, σκόρπιες γνώσεις και ακόμα και αυτές με το σταγονόμετρο.
  • Ένα σχολείο στο οποίο θα είμαστε δημιουργικοί και όχι αριθμοί ονομάτων για τα απουσιολόγια.
  • Ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που δεν θα κοιτάει την τσέπη των γονιών μας, για παιδεία που δεν θα είναι εμπόρευμα.
Δεν παζαρεύουμε τα όνειρά μας. Θα μας βρουν απέναντί τους!
Αυτό απαντάμε στην κυβέρνηση που συνεχίζει στον ίδιο δρόμο με τους προηγούμενους, και μαζί με τους συνεργάτες τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αλλού εφαρμόζουν μνημόνια που έχουν μέτρα και για την Παιδεία.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να εξασφαλίσουν ΤΩΡΑ χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν. Ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας. Να δοθεί δωρεάν το βιβλίο των Αγγλικών.
  • Να μη μας στοιβάζουν στις τάξεις, να μην καταργούν - συγχωνεύουν σχολεία και τμήματα. Κάθε τμήμα να έχει 20 μαθητές για να μπορεί να γίνεται μάθημα.
  • Δωρεάν και ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές, όλες τις ώρες της μέρας. Ένα γεύμα για όλους τους μαθητές.
  • Στα τσακίδια τα μνημόνιά τους. Στα τσακίδια οι νόμοι τους για το "Νέο Λύκειο" και το "Νέο επαγγελματικό λύκειο".
  • Να μπορούμε να δίνουμε εισαγωγικές εξετάσεις όσες φορές θέλουμε, κρατώντας βαθμολογία στα μαθήματα που επιθυμούμε και οι εξετάσεις να γίνονται μετά το τέλος του Λυκείου.
  • Η πρακτική άσκηση στα ΕΠΑΛ να είναι ενταγμένη στην μάθηση. Πτυχίο στα 3 χρόνια και κατάργηση κάθε εμποδίου στην άσκηση επαγγέλματος. Να καταργηθεί το έτος μαθητείας.
  • Διεκδικούμε Αποκλειστικά Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου