ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου επανέρχεται με νέα ανακοίνωση  - καταγγελία και καλεί τον ζωγραφιώτικο λαό, την σχολική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές που έχουν χτυπηθεί από την κρίση, να στηρίξουν το αίτημα της για την παραχώρηση αιθουσών στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης.
Κι ενώ οι ανάγκες που αντιμετωπίζει η λαϊκή οικογένεια στις μέρες μας είναι τεράστιες και τα προβλήματα διαρκώς οξύνονται, τις τελευταίες μέρες τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι συμμετέχοντες στην δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, εκτός του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης, αποφάσισαν να αρνηθούν την παραχώρηση αίθουσας στην Λαϊκή Επιτροπή.
Την ίδια στιγμή μάλιστα που μοιράζουν αφειδώς αίθουσες και σχολικούς χώρους σε αθλητικά σωματεία, στην εκκλησία ακόμα και σε φορείς που προσφέρουν υπηρεσίες, με αντίτιμο. Χρησιμοποίησαν επιχειρήματα που δεν αντέχουν στην κριτική για να στηρίξουν την απόφαση τους. Προσπάθησαν να εξομοιώσουν τις πρωτοβουλίες ταξικής αλληλεγγύης της Λαϊκής Επιτροπής με πιθανά αντίστοιχα αιτήματα νεοναζιστικών ομάδων και μορφωμάτων. Τι σχέση μπορούν να έχουν οι εγκληματίες νεοναζί με τις δραστηριότητες του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Ισχυρίστηκαν πως οι ανάγκες για στήριξη των μαθητών καλύπτονται από αντίστοιχη δομή που λειτουργεί ο δήμος. Τους απαντάμε ότι η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου δεν έρχεται σε αντιπαράθεση κι ούτε πρόκειται να το κάνει, με φορείς ή δομές που εκφράζουν την αλληλεγγύη στον λαό. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο κάθε φορέας θα σταματήσει την λειτουργία του, δεν θα παίρνει πρωτοβουλίες ή ακόμα χειρότερα να αρνηθεί τον χαρακτήρα του.
Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, προσπάθησαν να απαξιώσουν και να ακυρώσουν την ύπαρξη και την δράση των μαζικών φορέων της περιοχής μας. Εμείς απλά να τους υπενθυμίσουμε ότι οι φορείς που συμμετέχουν στην Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, το παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου μετράνε πλούσια δράση για πάνω από τρεις δεκαετίες, είναι καταξιωμένες μέσα από την λειτουργία και τη δράση τους στη λαϊκή συνείδηση κι αυτό δεν ακυρώνεται με τερτίπια. Αν κάποιοι θέλουν να σταθούν μακριά από το λαό και απέναντι στο κίνημα του, αυτό είναι δική τους επιλογή.   
Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου δεν πρόκειται να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω. Το Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης κάθε μέρα που περνάει αυξάνει τους μαθητές του και η ανάγκη για την παραχώρηση αιθουσών γίνεται μεγαλύτερη. Οι σχολικές αίθουσες ανήκουν στον εργαζόμενο λαό και σε κανέναν άλλο.
  • Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους της περιοχής μας να διεκδικήσουμε μαζί όσα μας αξίζουν, με τον αποτελεσματικότερο και πιο δοκιμασμένο τρόπο, τον δρόμο του αγώνα.
  • Καλούμε όλους τους υπεύθυνους άμεσα να παραχωρήσουν τις σχολικές αίθουσες στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, να τις αποδώσουν σε χρήση σε αυτόν που του ανήκουν, στον λαό.
  • Καλούμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και γυναίκες να σταθούν στο πλάι των παιδιών τους και των εγγονιών τους.
  • Καλούμε ιδιαίτερα τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να στηρίξουν το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής και τις προσπάθειες της συνολικά.


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Περιάνδρου 18, 2107778249
Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ζωγράφου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου