ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Εμπόδια στη λειτουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου βάζει η δημοτική αρχή Ζωγράφου


Τη δημοτική αρχή του δήμου Ζωγράφου, που κάνει το παν για να εμποδίσει τη λειτουργία του «Λαϊκού Φροντιστηρίου», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου.
Να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Επιτροπή προχώρησε την προηγούμενη χρονιά στη δημιουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, καλύπτοντας την ανάγκη για βοήθεια στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήριο. Αυτή η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε αμέσως και δημιουργήθηκαν τμήματα σε όλες τις βαθμίδες του γυμνασίου και του λυκείου, σε όλα τα μαθήματα.
Ωστόσο, από την πρώτη στιγμή λειτουργίας, αναδείχθηκε το πρόβλημα της στέγασης, καθώς η έδρα της Λαϊκής Επιτροπής δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής για παραχώρηση αίθουσας, σκόνταψε στην απροθυμία της δημοτικής αρχής, η οποία με τεχνάσματα και προφάσεις αρνήθηκε να παραχωρήσει. Παρόλα αυτά, χάρη στο μεράκι των καθηγητών που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και στις δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής, το Λαϊκό Φροντιστήριο λειτούργησε, στάθηκε στα πόδια του και επιτέλεσε επάξια το ρόλο του.
Όμως οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούνται για τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες ανέργους, είχε ως αποτέλεσμα οι εγγραφές μαθητών τη φετινή χρονιά στο Λαϊκό Φροντιστήριο, να είναι πολλαπλάσιες και το πρόβλημα της στέγασης πολύ πιο οξυμένο.
Έγκαιρα η Λαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή, να παραχωρηθούν σχολικές αίθουσες για το Λαϊκό Φροντιστήριο. Δόθηκε προφορική έγκριση και η Λαϊκή Επιτροπή ήρθε σε συνεννόηση με τη διεύθυνση σχολείου, που συμφώνησε να παραχωρηθούν δύο αίθουσες. Όμως η δημοτική αρχή είχε διαφορετική γνώμη και αποφάσισε να μην παραχωρηθούν αίθουσες.
«Το Λαϊκό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει!»
Σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου σημειώνει ότι η δημοτική αρχή, «αφού εδώ και ενάμιση χρόνο που έχει αναλάβει τη διοίκηση του δήμου, έχει παίξει εξαιρετικά το ρόλο της σα μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους, αφού υπηρέτησε άψογα την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, της φορομπηξίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των διαλυμένων κοινωνικών δομών, έτσι αποφάσισε να μην παραχωρήσει αίθουσες και κάνει το παν για να σταθεί εμπόδιο. Την ίδια στιγμή μάλιστα που έχει παραχωρήσει σχολικές αίθουσες σε αθλητικά σωματεία, στην εκκλησία ακόμα και σε φορείς που προσφέρουν υπηρεσίες ακόμα και με αντίτιμο. Γιατί άραγε τέτοια άρνηση απέναντι στην Λαϊκή Επιτροπή;
Σε πείσμα των καιρών, η Λαϊκή Επιτροπή και οι δυνάμεις που την απαρτίζουν δεν πρόκειται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα. Το Λαϊκό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει, με τους όρους που πρέπει, θα επιτελέσει το ρόλο του ενταγμένο συνολικά στην προσπάθεια του εργαζόμενου λαού να σταθεί στα πόδια του και να μη γίνεται επαίτης απέναντι σε αυτούς που του κλέβουν τη ζωή, το μέλλον και τα όνειρα. Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους της περιοχής μας να διεκδικήσουμε μαζί όσα μας αξίζουν, με τον αποτελεσματικότερο και πιο δοκιμασμένο τρόπο, το δρόμο του αγώνα.
Καλούμε όλους τους υπεύθυνους άμεσα να παραχωρήσουν τις σχολικές αίθουσες στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, να τις αποδώσουν σε χρήση σε αυτόν που του ανήκουν, στο λαό. Καλούμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και γυναίκες να σταθούν στο πλάι των παιδιών τους και των εγγονιών τους. Καλούμε ιδιαίτερα τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να στηρίξουν το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής και τις προσπάθειες της συνολικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου