ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση – Καταγγελία

Η Λαϊκή Επιτροπή Ζωγράφου, δηλαδή η συμμαχία των εργαζομένων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων, των συνταξιούχων και των γυναικών της περιοχής μας, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της, παράλληλα με τις αγωνιστικές της πρωτοβουλίες, ανέλαβε δράσεις για να εκφραστεί η ταξική αλληλεγγύη στην λαϊκή οικογένεια που χτυπήθηκε σκληρά από την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Οργάνωσε την ταξική αλληλεγγύη, όχι με τον χαρακτήρα της φιλανθρωπίας, όπως άλλες δυνάμεις έκαναν, αλλά σαν αναπόσπαστο και αναγκαίο στοιχείο του αγώνα, της διεκδίκησης, για να μπορεί ο εργαζόμενος να σταθεί στα πόδια του, να στηρίξει την οικογένεια του και να κερδίσει τη ζωή που αξίζει σε αυτόν και στα παιδιά του.
Οι πρωτοβουλίες της Λαϊκής Επιτροπής άμεσα αγκαλιάστηκαν από τον λαό της περιοχής μας και ανέδειξαν τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και τα αυξημένα καθήκοντα που επιφορτίστηκαν οι δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας. Ανάμεσα στα υπόλοιπα η Λαϊκή Επιτροπή προχώρησε την προηγούμενη χρονιά στην δημιουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου Αλληλεγγύης, καλύπτοντας την ανάγκη να βοηθηθούν τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας που δεν είχαν την δυνατότητα να πάνε σε φροντιστήριο. Αυτή η πρωτοβουλία αγκαλιάστηκε αμέσως, δημιουργήθηκαν τμήματα σε όλες τις βαθμίδες του γυμνασίου και του λυκείου, σε όλα τα μαθήματα. Από την πρώτη στιγμή λειτουργίας αναδείχθηκε το πρόβλημα της στέγασης, καθώς η έδρα της Λαϊκής Επιτροπής και των μαζικών φορέων της περιοχής μας δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής για παραχώρηση αίθουσας βρήκε εμπόδιο στην απροθυμία της δημοτικής αρχής η οποία με τεχνάσματα και προφάσεις αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσες. Παρόλα αυτά χάρη στο μεράκι των καθηγητών που εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, και στις δυνάμεις της Λαϊκής Επιτροπής, το Λαϊκό Φροντιστήριο λειτούργησε, στάθηκε στα πόδια και επιτέλεσε επάξια το ρόλο του.
Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που δημιουργούνται για τους εργαζόμενους και τους χιλιάδες ανέργους, είχε σαν αποτέλεσμα οι εγγραφές μαθητών την φετινή χρονιά να είναι πολλαπλάσιες και το πρόβλημα της στέγασης πολύ πιο οξυμένο. Έγκαιρα η Λαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή να παραχωρηθούν σχολικές αίθουσες για το Λαϊκό Φροντιστήριο. Παρά τις προφάσεις από τον εκπρόσωπο της δημοτικής αρχής στην σχολική επιτροπή, δόθηκε η προφορική έγκριση ενώ παράλληλα ήρθαμε και σε συνεννόηση με σχολικό συγκρότημα που συμφώνησε να παραχωρηθούν δυο αίθουσες.
Όμως η δημοτική αρχή είχε διαφορετική γνώμη. Αφού εδώ και ενάμιση χρόνο που έχει αναλάβει την διοίκηση του δήμου, έχει παίξει εξαιρετικά το ρόλο της σαν μακρύ χέρι του κεντρικού κράτους, αφού υπηρέτησε άψογα την αντιλαϊκή πολιτική των μνημονίων, της φορομπηξίας, των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των διαλυμένων κοινωνικών δομών, έτσι αποφάσισε να μην παραχωρήσει αίθουσες και κάνει το παν για να σταθεί εμπόδιο. Την ίδια στιγμή μάλιστα που έχει παραχωρήσει σχολικές αίθουσες σε αθλητικά σωματεία, στην εκκλησία ακόμα και σε φορείς που προσφέρουν υπηρεσίες ακόμα και με αντίτιμο. Γιατί άραγε τέτοια άρνηση απέναντι στην Λαϊκή Επιτροπή;
Σε πείσμα των καιρών, η Λαϊκή Επιτροπή και οι δυνάμεις που την απαρτίζουν δεν πρόκειται να κάτσουν με τα χέρια σταυρωμένα. Το Λαϊκό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει, με τους όρους που πρέπει, θα επιτελέσει το ρόλο του ενταγμένο συνολικά στην προσπάθεια του εργαζόμενου λαού να σταθεί στα πόδια του και να μην γίνεται επαίτης απέναντι σε αυτούς που του κλέβουν τη ζωή, το μέλλον και τα όνειρα. Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους της περιοχής μας να διεκδικήσουμε μαζί όσα μας αξίζουν, με τον αποτελεσματικότερο και πιο δοκιμασμένο τρόπο, τον δρόμο του αγώνα. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους άμεσα να παραχωρήσουν τις σχολικές αίθουσες στο Λαϊκό Φροντιστήριο Αλληλεγγύης, να τις αποδώσουν σε χρήση σε αυτόν που του ανήκουν, στον λαό. Καλούμε όλες τις δυνάμεις της κοινωνικής συμμαχίας, εργαζόμενους, ανέργους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους και γυναίκες να σταθούν στο πλάι των παιδιών τους και των εγγονιών τους. Καλούμε ιδιαίτερα τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές να στηρίξουν το αίτημα της Λαϊκής Επιτροπής και τις προσπάθειες της συνολικά.


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Περιάνδρου 18, 2107778249



Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζωγράφου, Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων Ζωγράφου, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα ΕΒΕ Ζωγράφου, Επιτροπή Αγώνα Ανέργων Ζωγράφου, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου