ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση του ΤΣ Κορινθίας της ΚΝΕ με αφορμή το περιστατικό με το 10χρονο μαθητή και το ΚΤΕΛ


«Τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου, στην Αρχαία Κόρινθο, ένας 10χρονος μαθητής Δημοτικού πετάχτηκε έξω από το λεωφορείο που θα τον μετέφερε σπίτι του μετά το σχολείο γιατί δεν είχε μαθητική κάρτα μεταφοράς. Ο οδηγός τού ζήτησε να πληρώσει και στην απάντηση του μαθητή ότι δεν έχει χρήματα ο οδηγός του απάντησε:  "Κατέβα κάτω ρε, δεν είμαστε φιλανθρωπικό ίδρυμα".
Αυτό το περιστατικό δεν είναι το πρώτο, παρόλο που θέλουν να το εμφανίσουν σαν κάτι μεμονωμένο. Είναι πολλοί οι συμμαθητές μας που αναγκάζονται να πληρώνουν τη μετακίνησή τους σε κάθε έναρξη σχολικής χρονιάς μέχρι να δοθούν οι κάρτες μεταφοράς. Δηλαδή, δεν φτάνουν όσα πληρώνουν οι γονείς μας για τα φροντιστήριά μας, για τα βιβλία των Αγγλικών και όλα όσα χρειαζόμαστε για να πηγαίνουμε σχολείο, τώρα θα μας πετάνε και έξω από τα λεωφορεία αν δεν τους πληρώνουμε!!!
Η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και οι δήμοι βλέπουν τη μεταφορά των μαθητών σαν άλλο ένα "έξοδο" για τα ταμεία τους που τα γεμίζουν από τους φόρους των γονιών μας. Ενώ χαρίζουν εκατομμύρια στους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εργολάβους, δεν εξασφαλίζουν ούτε τα βασικά για τα σχολεία μας: Τους καθηγητές, τα βιβλία, τη μεταφορά μας, το ένα γεύμα για κάθε μαθητή. Με τις νέες αλλαγές που προωθούνται από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα σχολεία θα πρέπει να βρίσκουν από τους γονείς και από χορηγούς χρήματα για τη μεταφορά, τα βιβλία, τους καθηγητές κλπ. όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στην Αμερική. Δηλαδή τα σχολεία θα χωριστούν ακόμα περισσότερο σε σχολεία για τους πλούσιους που έχουν να πληρώνουν και σε σχολεία για το φτωχόκοσμο που δεν έχει να "τα σκάει" κάθε χρόνο.
Δεν είμαστε ζώα! Θέλουμε να μάθουμε, θέλουμε να ζήσουμε!
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών μας για τη μόρφωσή μας!
Καλούμε τα Μαθητικά Συμβούλια να απαιτήσουν:
  • Να εξασφαλιστεί η ασφαλής και δωρεάν μετακίνησή μας, από και προς το σχολείο, με ευθύνη του κράτους, χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.
  • Να εκδοθούν άμεσα οι κάρτες μεταφοράς. Μέχρι να βγουν, κανένας μαθητής να μην πληρώνει εισιτήριο τις ώρες που λειτουργούν σχολεία και φροντιστήρια.
  • Το υπουργείο και η κυβέρνηση να εξασφαλίσουν τώρα χρηματοδότηση για να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία μας. Να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις σε καθηγητές, να δοθούν λεφτά για αναλώσιμα, υποδομές και ό,τι άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσουν τα σχολεία μας. Να δοθούν όλα τα βιβλία που λείπουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου