ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Σ. Ζαριανόπουλος στον «ΣΚΑΪ»: Μόνο το ΚΚΕ είναι το απάγκιο του λαού


Τα «όχι» και τα «ναι» της προηγούμενης εβδομάδας κατέληξαν από χθες το βράδυ να είναι όλα «ναι», επισήμανε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» το πρωί του Σαββάτου 11 Ιούλη 2015.
Όπως επισήμανε, εάν δούμε τα βίντεο από τις συνεδριάσεις της Βουλής για το πρώτο ή δεύτερο μνημόνιο, θα διαπιστώσουμε ότι η χθεσινή συνεδρίαση ήταν μία κόπια. Ακριβώς τους ίδιους εθνικούς κινδύνους, που μας οδήγησαν στα προηγούμενα μνημόνια, όπως έλεγαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με την υπόσχεση ότι με αυτά θα μας έβγαζαν από την αντιλαϊκή πολιτική, επικαλέστηκε και χθες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Με την απειλή του εθνικού κινδύνου ψήφισε νέο, 3ο μνημόνιο, με το οποίο δήθεν θα βγούμε από τα μνημόνια σε τρία χρόνια. 
Ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος υπογράμμισε ότι «μέσα στην ΕΕ δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο δισεκατομμύριο να ζήσει ο λαός χωρίς μνημόνια», όπως αποδείχθηκε περίτρανα. Μετά το τέλος του 3ου «αριστερού» μνημονίου θα ακολουθήσουν και άλλα, γιατί αυτή είναι η ανάγκη του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση, να τσακίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού. 
Ο κομμουνιστής ευρωβουλευτής κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι και με το δημοψήφισμα εξαπάτησε το λαό όταν έλεγε ότι το ήθελε για να πάει σε ισχυρή διαπραγμάτευση. Λίγες ώρες μετά, ο Α. Τσίπρας ομολόγησε ότι θα υπογράψει συμφωνία ύψους όχι 8 δισ. -που ήταν το πρωί της Κυριακής- αλλά 12 δισ. που έγιναν σήμερα. Η κυβέρνηση χρησιμοποίησε το δημοψήφισμα για να τρομοκρατήσει το λαό και να κάνει αυτό το έγκλημα που έκανε χθες. 
Το ΚΚΕ καλεί τον λαό, τους αριστερούς και τους ριζοσπάστες, που περίμεναν έντιμα κάτι από αυτή την κυβέρνηση, να μην απογοητευτούν, να καταλάβουν ότι μόνο το ΚΚΕ είναι συνεπές. Συνέστησε την προσοχή στους εργαζόμενους γιατί με τους δήθεν διαφωνούντες, ετοιμάζεται νέα παγίδα, νέος ΣΥΡΙΖΑ για να ανακοπεί η ριζοσπαστικοποίηση του κόσμου.
Κάλεσε το λαό με οργάνωση του αγώνα και της πάλης του, να εμποδίσει την εφαρμογή του νέου μνημονίου, να βάλει στο στόχαστρό του τους πραγματικούς υπαίτιους, την ΕΕ, το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες.  Η ελπίδα σήμερα είναι στον αγώνα, στην αντίσταση, όταν όλοι στο πολιτικό σκηνικό είναι διατεταγμένοι να εξυπηρετούν την ΕΕ, μόνο το ΚΚΕ είναι το απάγκιο του κόσμου, κατέληξε. 
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου