ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Την πρόταση για διετές μνημόνιο 30 δισ. ευρώ μέσω του ESM επαναφέρει η κυβέρνηση


Με «non paper» η κυβέρνηση αναφέρει πως «το σημερινό Eurogroup δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις, αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής».
Επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση επαναφέρει στο τραπέζι το αίτημα προς τον ESM για ένα νέο διετές μνημόνιο με δάνειο σχεδόν 30 δισ. ευρώ, καθώς αναφέρει πως «η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει προτάσεις από την προηγούμενη Τρίτη, οι οποίες παραμένουν στο τραπέζι με ορισμένες βελτιώσεις. Οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνουν τις μεταρρυθμίσεις, τη χρηματοδότηση, το επενδυτικό πρόγραμμα καθώς και τη ρύθμιση του χρέους».
Προσθέτει ότι οι προτάσεις θα συζητηθούν σήμερα και αύριο «ώστε, σύντομα, να κλείσει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία με βάση και την εντολή του δημοψηφίσματος» ερμηνεύοντας το «Όχι» σαν «Ναι» στο νέο μνημόνιο.
Επίσης το κυβερνητικό «non paper» αναφέρει πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει συμφωνία «που, παράλληλα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα». Δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρο αν η κυβέρνηση προτείνει ή αποδέχεται μια έκτακτη χρηματοδότηση με ένα μικρότερης χρονικής διάρκειας μνημόνιο που θα ισχύσει πριν το διετές μνημόνιο.
902.gr

Σχόλιο: Συνάντησα χθες στο ΑΤΜ (τόπος κοινωνικής δικτύωσης), μια συναδέλφισσα (καθηγήτρια ντε), γνωστή πασόκα (δε λέω άλλα). Μετά την καθιερωμένη αντιΚΚΕ επίθεση (δίπλα περίμενε ο συριζαίος έτοιμος να πάρει τη σκυτάλη της λάσπης), ομολόγησε ότι έριξε το "ΟΧΙ". Και συμπλήρωσε κατά λέξη, ότι περιμένει από τον Τσίπρα να φέρει ένα καλό μνημόνιο, γιατί δεν είναι όλα ίδια. Ο συριζαίος βουβάθηκε (τι είπα εγώ το ξέρετε βρε σύντροφοι, απλά δεν μπορώ να μην τους χλευάζω παράλληλα).Νομίζω ότι κάτι τέτοιοι του "ΟΧΙ", μπορεί να ξαναβρεθούν στο Σύνταγμα και να χορεύουν δικαιωμένοι, μαζί με κάμποσους του "ΝΑΙ".
Η σημερινή ανακοίνωση του ΚΚΕ θα είναι η μπροσούρα μας, γιατί και να μην την είχε βγάλει, έμεις έτσι θα σκεφτόμαστε και έτσι θα δρούσαμε. Και να θυμίσω αυτό που είχε πει ο σ. Χαρίλαος: 
Ακόμη κι αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ,
θα έπρεπε να το φτιάξουμε εμείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου