ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
"Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές"

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οι υποστηριχτές
Ενα ανεμομάζωμα από τα «κινήματα» και τις πολιτικές ομάδες που, πριν από εφτά μήνες έδιναν με σθένος τη μάχη για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές, πριν από έξι μήνες πανηγύριζαν για την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση, πριν από 10 μέρες ζητωκραύγαζαν για το «όχι» στα μνημόνια του Γιούνκερ που έγινε «ναι» στα μνημόνια των Τσίπρα - Γιούνκερ, συγκεντρώθηκε χτες στο Σύνταγμα. Η αναιμική συγκέντρωση είναι δηλωτική της χρεοκοπίας τους. Στην πλειοψηφία τους, ήταν ΣΥΡΙΖΑίοι και διάφοροι συνοδοιπόροι τους («δεν πληρώνω», ΑΝΤΑΡΣΥΑ). Μέσα σε όλα μετρήσαμε και 4 σημαίες του ΜΕΤΑ, της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Τι ζητούσαν; Οπως αλιεύσαμε από τα πηγαδάκια τους, να φύγουν τα λαμόγια από τον ΣΥΡΑΖΑ και να ανακτήσει τη φυσιογνωμία του. Το νέο άλλοθι παγίδευσης του λαού κτίζεται από την επομένη κιόλας της ψήφισης του 3ου μνημονίου. Μόνο που τώρα ο λαός έχει πείρα και γνώση και μπορεί πιο αποφασιστικά να αποκρούσει τους λύκους που του χιμάνε με την προβιά του προβάτου.

Με το ίδιο παλιό σχέδιο...
Γύρω στις εννιά το βράδυ κι ενώ η διαδήλωση είχε κεφαλή στην Αμαλίας, άρχισε η αναμενόμενη στημένη αντιπαράθεση των ΜΑΤ με μια ομάδα φορτωμένη με μολότοφ, που ήταν από νωρίς στρατοπεδευμένη στη γωνία Γεωργίου και Αμαλίας. Παρά τα δακρυγόνα, η διαδήλωση δεν έκανε βήμα πίσω. Τα συνθήματα «Τέρμα πια ο εμπαιγμός, ανθρώπινος δε γίνεται ο καπιταλισμός», «εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά» κυριάρχησαν σε πείσμα όσων ξανά και ξανά επιχειρούν με προβοκάτσιες να χτυπήσουν το εργατικό κίνημα.
Μ' ένα σχεδιασμό που μύριζε από χιλιόμετρα μακριά ότι ήταν στημένος, ακολούθησε «κλωτσοπατινάδα» των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών με την Αστυνομία, με καθαρό στόχο να χτυπηθεί με κάθε τρόπο η διαδήλωση του ΠΑΜΕ. Κι ήταν χαρακτηριστική η στιγμή που η μάζωξη των λιγοστών απογοητευμένων ΣΥΡΙΖΑίων και των συνοδοιπόρων τους που ήταν στην πλατεία, σκόρπισε στα πεζοδρόμια, ενώ την ίδια ώρα τα ΜΑΤ και οι «αντιεξουσιαστές» κατευθύνονταν προς τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Κι όχι τυχαία, όταν με την πλατεία και την Αμαλίας πνιγμένη από τα δακρυγόνα, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν συγκροτημένα προς το Ζάππειο, εμφανίστηκε στην Αμαλίας ατσαλάκωτη μια ομάδα με ελληνικές σημαίες, που παρίστανε τους διαδηλωτές. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές δυνάμεις, σε άμεση συνεργασία με τους «αναρχικούς», επιχειρούσαν να χτυπήσουν τη διαδήλωση του ΠΑΜΕ, φτάνοντας στο σημείο να ρίξουν κροτίδες «κρότου-λάμψης» μέσα στη διαδήλωση, που παρόλα αυτά έφτασε στη Συγγρού συγκροτημένα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο ύψος του μετρό στο ΦΙΞ, όταν ομάδες ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν με γκλομπς και «κρότου - λάμψης» σε διαδηλωτές του ΠΑΜΕ.

Ολη η περιοχή από την Ομόνοια έως το Ζάππειο κι από κει στο Σύνταγμα ήταν καλυμμένη από τη διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ

Όλη η περιοχή από την Ομόνοια έως το Ζάππειο κι από κει στο Σύνταγμα ήταν καλυμμένη από τη διαδήλωση που οργάνωσε το ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου